ДОМАШНІЙ С?Р (творог).

ДОМАШНІЙ С?Р (творог).

Береться кисле молоко, перемішується, ставиться на невеликий вогонь і кип’ятити до тих пір, поки молоко не звариться. Потім відкинути на сито з дрібною сіточкою або на марлю, складену в кілька разів. Можна варити зі свіжого молока, з цілісного прямо від корівки, але з магазинного, може не зваритися. Налити півлітрову банку і залишити її в теплому місці на ніч, а на ранок вже можна робити сир або до обіду. Щоправда спершу треба спробувати молоко на готовність – в ложку і на вогонь. Згорнулося – значить можна варити все інше. До речі, так само перевіряється свіже молоко чи скисло. Далі, варити поки не відокремиться сироватка, потім все це проціжемо через марлю і зверху чим-небудь придавити важким. Виходить дуже-таки дієтичне блюдо. Так, чим кисліше молоко, тим кисліше сир.

Радимо почитати:

ДОМАШНІЙ С?Р ПО ХУТІРСЬК?. ДОМАШНІЙ С?Р Продукти: 1 кг некислого сиру, 1 л молока, 200 гр. вершкового масла, 1 ч.л. солі, 1 ч. л. соди і мати під рукою трохи кип’ятку для гас...
Сир Стілтон. Сир Стілтон. Взяти 10 штофів парного молока (штоф - 6 склянок по 200 мл), 5 штофів свіжих вершків, перемішати, влити трохи кип’ятку, влити подпушку, з...
Рулет з твердого сиру з фаршем.... Рулет з твердого сиру з фаршем. Ця страва дуже смачна і зовсім не складна в приготуванні. Також рулетиком можна порадувати і сім'ю і гостей у будні аб...
Сирні кульки 4 білки, 200 г тертого сиру, трохи борошна, жир для смаження, дрібно нарізану зелень петрушки, сіль, перець. Білки посолити і збити, обережно додат...