Печінка свиняча – шматком з відвареною картоплею.

Печінка свиняча, смажена шматком, з відвареною картоплею

Пля приготування цієї страви потрібно взяти такі продукти харчування: 1 кг. свинячої печінки, 100 г топленого масла, 150 г. шпіка, 150 г. сметани, 1 столова ложка борошна, півтори склянки бульйону або молока, 1 цибулина, 400 г картоплі, 2 столових ложки рубаної зелені, перець і сіль за смаком.

Печінка очистити від плівки і вимочити в холодній воді, міняючи воду. Просушити печінку, після чого нашпигувати проти волокон тонкими шматочками шпику і швидко обсмажити в сильно розігрітій олії. Зняти зі сковороди, поперчити, посолити. На сковороді, де обсмажувалася печінка, обсмажити дрібно нарізану цибулю, всипати борошно, розмішати, щоб не було грудок, посолити і розбавити молоком або бульйоном, прокип’ятити, розмішати із спетаной.

Печінку покласти в каструлю, залити соусом і поставити каструлю на пар, тобто в інший посуд зі злегка киплячою водою; стежити, щоб соус не закипів, інакше печінка буде твердою. Тримати на пару 20 – 30 хв. Тоді преба відварити картоплю, злити воду, обсушити його, залити розтопленим маслом, засипати зеленню, накрити кришкою і добре потрясти, щоб зелінь і масло рівномірно обволокло картоплю.

Радимо почитати:

Приготовление котлет из мяса курицы с сыром и овощ... Предлагаю дорогие гости вашему вниманию рецепт вкусных при вкусных котлет из мяса курицы и с сыром, овощами. Вам обязательно понравится вкус таких кот...
Смажений рис з цибулею та яйцями.... Для приготування цього блюда потрібно взяти - 2 головки цибулі, 2 курачих яйця, свіжу зелень петрушки, 25 грамм олії, 2 чашки рису вареного холодного,...
Смачний салат з сиру і з сухариками, а для зберіга... Салат із сиру з сухариками - навіть дуже ситний, їм можна без проблем нагодувати всіх гостей. Ще важливий є момент - цей салат не варто солити, так як...
Рецепт картоплі фрі, готуємо вдома!... Для тих, хто не може уявити життя без картоплі фрі ми хочемо запропонувати один рецепт з яким ви просто впораєтеся і вдома. Всі ми чудово знаємо, щ...