Фассула – салат з білої квасолі

Фассула – салат з білої квасолі

Для салату потрібно замочити 300 г білої квасолі, 1 ст. ложка олії, 2-3 ст. ложки рослинної олії, 1 цибулина, винний оцет, томатна паста, часточка часнику, 2 ст. ложки насіченої зелені, 1 стручок болгарського перцю, 2 ст. ложки сметани, перець, сіль.

Квасолю замочину на ніч, потім довести до м’якості з невеликою кількістю води і жиру, не закриваючи каструлю кришкою. Ще теплу квасолю з’єднати з маслом, томатної пастою, винним оцтом, товченим часником і тертою цибулею. Додати дрібно нарізаний стручок перцю, посолити, поперчити і все добре перемішати. Подавати салат до столу охолодженим.

Радимо почитати:

Квасоля з цибулею в рослинній олії.... Квасоля з цибулею в рослинній олії. Квасолю зварити. Рубану цибулю спасерувати, з'єднати з помідорами, нарізаними кружечками, злегка прогріти в рос...
Салат з червонокачанної капусти з картоплею.... Салат з червонокачанної капусти з картоплею Капусту нарізати соломкою або дрібними шашками, заправити олією і оцтом, укласти на середину салатниці....
Салат з петрушки і зеленої цибулі.... Салат з петрушки і зеленої цибулі. Петрушка - 200 г, цибуля зелена або ріпчаста - 100 г, лимон - 1 шт., сіль, рослинна олія - 50 г. Зелена цибуля...
Салат з бананами і селерою. Салат з бананами і селерою. Нарізані соломкою корінь селери, шматочками - банани, кубиками - яблука, потім салат перемішують, заправляють майонезом...