Шведський яблучний торт

Готуємо шведський яблучний торт

Берем для цього такі продукти: 500-600 г яблук, 80 г вершкового масла або маргарину, пів склянки цукру, 125 г мигдалю, 1 ст. ложка борошна, сік і цедра лимона 0.5, 2 яйця.

Яблука очистити, звільнити від серцевини і нарізувати тонкими скибочками. Взяти трохи води, додати ложку цукру і прокип’ятити. В отриманому сиропі кілька хвилин згасити скибочки яблук. Залишки цукру розтерти з маслом, додати жовтки і мелений мигдаль, а також цедру лимона і лимонний сік. Збити білки з невеликою кількістю цукру і змішати з усією масою. Вогнетривкий посуд змазати маслом, викласти дно її скибочками яблук, на них вилити отриману масу і поставити форму з яблучним тортом в духовку і запікати 45 хв на слабкому вогні. Подати в формі у вигляді десерту і полити холодним ванільним соусом.

Радимо почитати:

Як приготувати сирні смачні булочки ?... Для приготування смачних сирних булочок, нам потрібні будуть такі інгредієнти : - Сир гауда - 250 гр - Сухі дріжджі - 1 ч. л. - Цукор пісок - 1 ч...
ПР?ГОТУВАННЯ бісквітних коржів.... Ретельно перемішати 8 жовтків З 300 г цукрового піску, з тертою цедрою одного лимона. ПОТІМ У ЦЮ МАСУ ДОДАТ? 100 г картопляноъ муки (крохмаль) І П'...
Пиріг з начинкою «Аленушка».... Як приготувати Пиріг з начинкою «Аленушка». Для приготування тіста нам потрібно: 5 склянок борошна 2 склянки молока 2 яйця 200 гр масла вершков...
Яблучний пай Інгредієнти: Тісто: 2 ст борошна, 150 г вершкового масла, 0,5 ч.л. солі, 1 ст.л. цукру, 5-6 ст.л. крижаної води Начинка: 1-1,2 кг зелених яблук, 2/3...