Яблучний рулет “Святковий”.

Яблучний рулет “Святковий”.
Тісто дл яблучного рулету: борошно – 250 г, яйце – 1 шт., Масло рослинне 2 – 3 ст. ложки,  сіль – 5 г, вода 3 – 4 ст. ложки, кілька крапель оцту, вершкове масло  – 15 г.
Далі готуємо яблучну начинку: яблука 800-1000 г, додаємо жменю родзинок, жменю  товченого мигдалю, 100 г панірувальних сухарів, 100 г цукру, третину чайної ложки, кориці, вершкове масло.   Для приготування начинки для рулета потріюно яблука очистити від шкіри, видалити  серцевину, нарізати дрібними часточками, змішати з мигдалем і родзинками.  Панірувальні сухарі змішати з невеликою кількістю цукру, злегка обсмажити на вершковому маслі і посипати підготовлене, змащене маслом тісто, розподіливши на ньому начинку (яблука, родзинки і мигдаль,  перемішані разом), зверху посипати корицею, змішаною з цукром потім скачати рулет.
Тепер відносно тіста: борошно просіяти, змішати з яйцем, додати олію,  сіль, оцет і замісити круте тісто. Тісто не слід розгортати, його  потрібно з силою кидати на дошку, поки воно не перестане приставати до рук і до дошки і не почне міхуритися. Тісто скропити теплою водою і прикрити підігрітим рушником. Залишити тісто на півгодини, розкотити  у вигляді трикутника і розтягувати руками до тих пір, поки тісто не  стане зовсім прозорим. Дуже тонко розкачане тісто залишити на  деякий час, щоб воно підсохло. Тісто змастити розтопленим  маслом і третину поверхні покрити начинкою. Потім скачати в рулет, краї міцно защипами і викласти на змащене жиром деко.  Збризкати зверху розтопленим маслом і випікати при помірній температурі рівно 45 хв. Рулет слід часто змащувати розтопленим маслом. Коли рулет буде готовий, посипати його цукровою пудрою і  розрізати на частини товщиною 2-4 см. Подавати в теплому або холодному вигляді з кулькою ванільного морозива та свіжими фруктами.

Радимо почитати:

Пиріг з начинкою «Аленушка».... Як приготувати Пиріг з начинкою «Аленушка». Для приготування тіста нам потрібно: 5 склянок борошна 2 склянки молока 2 яйця 200 гр масла вершков...
Вафлі по-фламандськи. Готуємо вафлі по-фламандськи Для приготування вафлів потрібно: 220 г борошна, 125 г масла, 1 ст. ложка цукру, 250 г молока, 15 г дріжджів, 3 яйця, ...
Новорічні печеньки у формі ялинок і дідів Морозів.... Новорічні печеньки у формі ялинок і дідів Морозів. Для тесту можете взяти будь який, улюбленний Вам рецепт. Найголовніше це додання йому святкової фор...
Як приготувати млинці (бліни).... Як приготуватиКоли масниця то як же на обійтися без улюблених млинців. Навіть сама невміла і лінива господиня елементарно повинна вміти готувати млинц...