Як зберегти вітаміни під час приготування страв.

Як зберегти вітаміни під час приготування страв.

Для зменшення втрат вітаміну C слід дотримуватися наступних правил.
Не зберігати очищену і нарізану картоплю тривалий час до приготування у воді;
При приготуванні страв треба користуватися посудом покритим емаллю і бажано, щоб вона була без подряпин та варити їжу в каструлі при закритій кришці і не залишати готовий суп довго відкритим.
Закладати овочі для варіння в киплячу воду (невеликими порціями, щоб кипіння не переривалося), при цьому не допускаючи занадто бурхливого кипіння та намагайтесь  не залишати готові страви тривалий час на гарячій плиті і в теплому приміщенні.
При подрібненні картоплі для пюре, котлет і запіканок бажано не користуватися м’ясорубкою або металевим ситом, рекомендується застосовувати дерев’яний товкач або ложку, волосяне сито.
Не зберігати довго зварені для вінегрету або салату овочі, особливо в очищеному вигляді.
Готувати овочеві супи та другі страви з таким розрахунком, щоб з моменту готовності до подачі на стіл проходило не більше 1 – 1,5 години.

Головне памятати якщо ми щось готуємо або мастерим дома потрібно це робити з душею та настроєм тоді у нас усе получиться.

Радимо почитати:

Розумові вправи , які допоможуть вам отримати успі... Визначення успіху дико варіюється в залежності від того кого ви питаєте. Моє визначення і вашее може бути зовсім іншим , або вони можуть відрізнятися ...
Фантазії для краси ваших страв.... Незначно фантазії для краси ваших блюд. Навіть найбільш помірна їжа, прекрасно подана, бачиться апетитніші неповторних страв, як-небудь встановлених н...